Friday, July 29, 2005

Regatul Academic

Din ciclul "cercetare originala" a la Romania dupa metode americane (oamenii par sa fi fost la curent cu cele intimplate la Harvard ) avem in Cotidianul, un dragut exemplu de plagiat. Bineinteles, ca cei doi copii de fost rector, resping indrazneala de a li se atribui plagiatul, aruncind-ul pe altul, care nici nu se poate apara pe moment, si nici nu e trecut ca autor(va mai amintiti ca in logica posibilului la romanii cu tupeu, tertiul exclus este perfect posibil). Citam :" Cei doi universitari nu neaga plagiatul, ci doar il atribuie altcuiva. Mai exact, unui colaborator care a plecat intre timp din tara si pe care „au omis“ sa-l semneze pe lucrare"...
Mda, turcul e "di vina", mai ales cind nu e de fata si nu e trecut pe lucrare. Si cind te gindesti ca doar olecuta timp in urma, pe vremea "geniului" si sinistrei sale sotii "doctora" si ea in analfabetism, pardon chimie, plagiatul era nu exceptia ci regula, ajungi sa te intrebi cum au tradat capitalistii astia "nobilili idealuri"si au atita tupeu sa acuze oamenii de plagiat. Ce vremuri, domle, ce vremuri.

Tot la rubrica Regatul Academic, un alt "narav si apucatura fina" in asa zisul invatamint romanesc (dar cine a zis ca "meletienii" fac invatamint in Rominica?) avem (tot) in Cotidianul, unde o ancheta isi face drum catre virfuri ale profesorimii meletene. Sincer sa fiu, meletenii astia nu prea sint singulari, cred eu, genul lor de apucaturi regasindu-se si prin alte parti (civile), dar poate ca ancheta asta e doar un inceput, poate incepe o curatenie mai mare, de toamna, si prin alte locuri. Prea seamana scolile romanesti cu grajdurile prea cinstitului Augias.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home