Tuesday, January 18, 2005

Statutul profesiei de avocat

Avocatnet publica aici statutul acestei profesii.Dintr-un motiv sau altul, Uniunea Avocatilor (pardon,uniunea nationala a barourilor din Romania) nu are pe site-ul sau decit propunerea pe care a trimis-o anul trecut spre publicare Monitorului (ar trebui sa fie unul si acelasi lucru, nu?) si aceea in formati rar. Ma rog,

Art. 5 , alineatele
....
(3) U.N.B.R. este persoana juridica de interes public, înfiintata prin Lege. U.N.B.R. este unica succesoare a Uniunii Avocatilor din România.
(4) Constituirea si functionarea de barouri în afara U.N.B.R. sunt interzise. Actele de constituire si de înregistrare ale barourilor în afara U.N.B.R. sunt nule de drept. Nulitatea poate fi oricând constatata la cererea U.N.B.R., a barourilor membre, a Ministerului Public si poate fi constatata de instanta din oficiu.


incearca sa rezolve disputa Uniunii cu Baroul "Constitutionale" care s-a lungit pe rolul instantelor si a ajuns pina pe cel al CEDO (daca nu ma inseala memoria CEDO a respins cererea respectiva)

Art. 6. Introduce idea codului deontologic(chiar exista asa ceva, sau e in curs de elaborare?cel putin site-ul uniunii nu are nici o asemenea "rubrica")

Drepturile si obligatiile avocatului sunt prevazute de lege, prezentul statut, codul deontologic si contractul de asistenta juridica legal încheiat.


Ma opresc aici, mai inainte ca cititorii sa incepe sa caste.Lectura placuta avocatilor.

1 Comments:

At 8:49 AM, Blogger Gabriela said...

Arunca un ochi:
http://excitedutterances.blogspot.com/

 

Post a Comment

<< Home