Friday, March 17, 2006

Din tara "vecina si pretena"

in continuarea threadului pe care l-am abordat aici, am gasit din Belgrad, un excelent blog care ne vorbeste despre cum a fost "primita" disparitia dictatorului la Belgrad.
Contra Epitaful din Politika, tradus in engleza pe blog, ar putea fi contra epitaful oricarui "verisor"al lui "Slobo" de pe cheiurile dimbovitei, si de aceea il reproduc si eu mai jos:

Multumim pentru toate minciunile si furaciunile, si pentru singele
miilor de oameni inocenti, pentru frica si timpuri dubioase, pentru vietile
pierdute si insecuritate, Thank pentru vise care nu s-au realizat niciodata, pentru ororile si razboaiele pe care le-ai condus in numele nostru, fara acordul nostru, pentru toate pacatele tale pe care ni le-ai transferat noua!
Ne aducem aminte tancurile si singele de pe strazile Belgradului. Ne reamintim Dubrovnik. Ne reamintim Knin si Krajina. Ne reamintim Sarajevo si Srebrenica. Ne aducem aminte bombardamentul NATO. Ne aducem aminte Kosovo. Si inca vom fi datori sa ni-l reamintim. Si sa visam la el. Ne reamintim mortii, ranitii, nefericitii si refugiatii. Ne reamintim vietile noastre ruinate.

Cetatenii Serbiei care isi aduc aminte Nada (speranta), Srecko (fericire), Zivko (viata), Sloboda (libertate), Vesela (bucurie) si Mile Curcic.


Amin, zic si eu!
In fine, bbc are citeva imagini de la inmormintare aici, si un articol aici, yahoo, o stire aici, reuters una aici, radioul olandez un comentariu aici.
Ziua publica un comentariu al profesorului George P. Fletcher ( vici si Hussein: farsa unor judecati ) in Ziua, aici , si tot ziua, un reportaj, aici.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home