Friday, March 03, 2006

Verisorul italian a inceput sa sufere de "maladia" romaneasca?

...a dorului de duca (dintr-un stat falimentar, ma rog, o imitatie de stat in cazul romanilor)?

Aparent asa e, conform stirii asteia din Corriere della sera (varianta engl).

Cica per ansamblu, putin mai mult de unul din trei(aprox 37%) ar vrea "afara", daca ar avea ocazia, in timp ce la pustani(18-24) cifrele merg si mai aproape de ale noastre (presupun ca la noi sint 100% , sau 110% la respectiva categorie de virsta), 55% dorindu-se "afara", daca s-ar putea. Si absolventii de studii superioare (circa 55.2%) ar alege sa traiasca "afara", daca ar avea ocazia (barbatii fiind mai inclinati sa plece decit femeile).
"Afara" ca destinatie preferata pentru verisori ar fi SPania (14.2% din preferinte) urmata de Franta(12%) si de UK (9%) , unul dintre motivele pentru care verisorii s-ar vrea "afara", fiind, ca si la noi, un job mai potrivit cu inclinatiile omului si de asemenea mai bine platit(25.7%), altul atractia culturala a altor tari (14.2%), sau de ce nu, mai multe oportunitati pentru copii (13.1%).

Noroc ca Romania, dupa 60 si de ani de "guvernare" a unui cretin sau altul, este pe deplin pregatita sa repare "nedreptatea" istorica facuta de Traian Daciei, repopulind metropola la nevoie....