Tuesday, May 02, 2006

Articolul Saptaminii

Sub aceasta rubrica (pe care sper sa o fac permanenta) inaugurez primul articol, care ii apartine Ruggero J. Aldisert (un mai vechi preferat al meu de aici) si a aparut in U. of Pittsburg Law Review (citarea integrala este:29 U. Pitt. L. Rev. 414 (1967-1968) sub titlul: "Is Your Good Counsel Also Wise? Iata o scurta explicatie a includerii acestui articol (cei interesati de articol ne pot contacta ) la rubrica articolului saptaminii:
"In baza statisticilor Curtii de Common Pleas a Allegheny County, Judecatorul Aldisert demonstreaza ca majoritatea cazurilor decise de aceasta curte ar fi trebuit de fapt sa fie introduse la o curte (cu jurisdictie) inferioara. Analiza costurilor suportate de parti si avocati convinge cititorul de justetea unei concluzii suplimentare: multi avocati nu au habar de costurile spetelor avind ca materie raspunderea(civila) pe care le sustin in curte. Studiul mai demonstreaza ca, in din punctul de vedere al “economiei” unei firme de avocati, momentul tranzactiei intre parti intervenite intr-un astfel de proces de raspundere este tot la fel de important ca suma convenita drept despagubire "

(Sincer sa fiu, in ciuda "vechimii articolului", mi se pare ca acesta contine demonstratia cea mai maiastra-pe care am vazut-o recent- ca unii juristi habar nu au despre "tools of the trade" cu care se ocupa)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home