Wednesday, May 03, 2006

"Fortind sistemul"

Filip are un comentariu interesant aici despre doua miscari ale intiiului jucator al tarii.
Ce sa zic? Iliescu are o replica memorabila intr-un interviu cu Eugen Istodor (A C) aici (care bineinteles ca i se aplica si lui), citam:
Reporter: Ce parere aveti despre stilul de conducere al lui Basescu?
Ion Iliescu: Dumneavoastra vedeti un stil? Zicea cineva ca nu e bine sa dai sfaturi daca nu ti le cere nimeni. Presedintele este sinteza subconstientului colectiv al poporului si asta se va vedea si la urmatoarele alegeri.

Cred ca sintem inca "too early"in ciclul electoral ca sa putem trage o concluzie definitiva. Intiiul jucator (pe care, de ce sa nu o spun, l-am aplaudat cu foc in decembrie 04) a reusit un an nu prea grozav de la eliberarea ostaticilor ziaristi, in care si-a ridicat in cap o parte sau alta a "intelighentiei" fara de care nu se poate guverna Romania, (cistigind probabil in schimb si en gross la baza) , dar e inca prea devreme in ciclul electoral sa tragem concluzii definitive (lucrurile se pot schimba in urmatoarea perioada).
Sa speram totusi ca lucrile vor merge normal, si, cu putin noroc, bifam si UE (de la care probabil vom importa masiv politici de good governance, care e evident ca nu pot fi elaborate la Bucuresti prea mult).

0 Comments:

Post a Comment

<< Home