Sunday, September 19, 2004

Citatul Zilei-"Ei au murit cu optiunile lor ramase intacte"

Yale Law School are un nou decan, Harold Hongju Koh, al carui speech de deschidere (titulara exacta este "Dean Harold Koh's Welcoming Address to the Class of 2007") a anului universitar, interesant in sine, contine un gind interesant (pag 9) si pentru noi:

"De fapt, daca exista vreun epitaf pentru generatia voastra , cu siguranta
acesta ar fi: Ei au murit cu optiunile lor ramase intacte

2 Comments:

At 12:08 PM, Blogger Dan STOICA said...

Oare cum poate fi reformulata aceasta intrebare pentru o generatie intreaga de romani? "Noi am vegetat cu optiunile noastre intacte/nemiscat de neatinse?" Pot intelege eforturile unui regim totalitar de a inabusi exprimarea libertatii de gindire, dar nu pot intelege lenea metafizica a unei generatii de a se ascunde de sine dupa soba "drobului de sare" - incremenit in proiectul sau de a cade.Pot intelege ca virfurile generatiei de intelectuali din perioada interbelica au fost duse la Canal, nu pot intelege cum acest fapt in loc sa indirjeasca, a incremenit optiunile unei natiuni.

 
At 1:03 PM, Blogger Liviu said...

He,he, Dane,welcome here! Cred ca e o lene sau o nesimtire metafizica la mijloc (Dumnezeu si-a intors fata de la noi...), "economic" mai utila decit orice indirjire, de care nu stiu cit timp ne va lua sa scapam (de ce am scapa cind ne simtim bine cu ea)? In cazul profesiei noastre, la lenea asta contribuie din plin si scoala de drept, si antimodelele pe care ni le propune,cred.

 

Post a Comment

<< Home