Studii,studii
Universitatea “Babes-Bolyai" face un lucru bun, si anume un sondaj prin care incearca sa vada care cum este perceput produsul pe care il "vinde" de catre subiectii care il cumpara (ma indoiesc ca prea multe universitati din tara ar avea acest curaj, stiind dinainte valoarea produsului pe care il ofera si rezultatele inspaimintatoare pe care le-ar putea afla despre acest produs, dar ma rog.)
Evenimentul Zilei (Ramura transilvana)face si el un lucru bun, adica incerca sa publice acest sondaj, sub forma unui articol (ma rog, sint si eu un pic nemultumit de cum ar putea fi cineva "nemultumit" de daca lucrul e de "calitate", asa ca as fi pus mai degraba calitatea din titlul articolului intre ghilimele, dar cum aceasta este o chestiune de gust sa mergem mai departe)al Madalina Prundea, din care redau mai jos.
"rezultatele unui sondaj care releva faptul ca peste 25 la suta din absolventii nemultumiti reclama lipsa de calitate a invatamintului."
intrebare: e vorba de 25% din totalul nemultumitilor, sau de 25% din totalul celor care au participat? Pare ca ar fi vorba mai sus de procentul nemultumitilor care nu e clar cit reprezinta din totalul respondentilor.
Dar mai departe, conform articolului:
"Sondajul, la care au raspuns circa 10 mii de absolventi in perioada noiembrie 1998 - 2002"
Poate ar fi fost util sa stim si numarul total al populatiei universitatii respective intre acei ani, pentru a ne face o idee privind relevanta studiului ...Oricum, mie 10 mii de respondenti mi se pare o cifra destul de mare,reprezentativa pentru intreaga populatie.
" Iar peste 40 la suta considera ca locurile de munca in domeniul in care au absolvit sint prea putine"
Inclin sa cred ca e vorba de procente din totalul nemultumitilor.
Alte cifre:
"7,5 la suta din totalul absolventilor s-au declarat nemultumiti de facultatea absolvita"
"29 la suta din studentii neangajati spun ca nu si-au gasit un serviciu corespunzator pregatirii, iar alti 29 la suta urmeaza inca o forma de invatamint."
"5 la suta din cei nemultumiti reclama insatisfactii profesionale"
"12 la suta insatisfactii financiare"
"peste 20 la suta regreta alegerea specializarii absolvite"
stai un pic, parca erau 7,5 % mai sus? Cam confuze cifrele astea...Poate careva dintre voi are totusi la indemina studiul sau imi poate trimite un link, mi-am pierdut un pic rabdarea...
Oricum, ador concluzia articolului:
"Unul dintre psihologii Centrului de consultanta psihologica si consiliere profesionala, infiintat acum doi ani, in subordinea Institutului de Psihologie al UBB, Oana Negru, spune: “Studentii vor sa-si optimizeze si sa isi largeasca orizontul de studiu”.
Tziii, sint dati naibii psihologii astia(bine macar ca exista un astfel de centru).Mai ca-ti vine sa spui doctor you good, cum spunea mafiotul psihiatrului sau in film. Nici nu e de mirare ca pot pune atitea concluzii profunde daca chestionarul a fost desenat dupa cum rezulta mai sus.
In alta ordine de idei, tot despre scoala, Dinescu are o minitableta in Dilema Veche pe care v-a recomand.
Asta in cazul in care nu aveti timp sa cititi, tot in Dilema,un cu totul alt subiect decit cele legate de scoala; ce ar avea Patapievici de spusdespre fotbal (na ca am sarit de la una la alta,dar nu vedeam alt mod de a "sari"din "statistici").
0 Comments:
Post a Comment
<< Home