Wednesday, October 13, 2004

Se poate si in Romania !

Intr-adevar un precedent demn de remarcat !

Decizie a CJ Cluj anulatã de instantã pentru încãlcarea Legii transparentei
preluat din Lista Romana de Drept :

http://groups.yahoo.com/group/lird/message/13697
Curtea de Apel Cluj a dispus, printr-o sentinþã definitivã emisã la începutul lunii octombrie, anularea unei hotãrâri a Consiliului Judetean Cluj, în urma unui proces intentat de un ONG care reclama nerespectarea Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionalã în administratia publicã.

Hotãrârea Consiliului Judeþean Cluj anulatã de instanþã se referea la"managementul integrat la deseurile în judetul Cluj" si a fost adoptatãîn noiembrie 2003.


Reprezentanþii Consiliului Judeþean Cluj au omis sãinformeze Clubul de Cicloturism "Napoca" despre acest proiect, desi fuseserã notificati în legãturã cu prevederile Legii nr. 52/ 2003 încãdin luna iunie a anului trecut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul executiv al Clubului de Cicloturism "Napoca" (CCN), RaduMititean, a declarat, luni, într-o conferinþã de presã, cã sentinta reprezintã "un precedent deosebit de important", deoarece este vorba deo premierã în ceea ce priveste o hotãrâre de Consiliu Judetean."

Este pentru prima oarã când un ONG obtine în contencios administrativ anularea unui act normativ emis de o autoritate publicã localã în mod abuziv, cu încãlcarea Legii transparentei", a susþinut Mititean. El sustine cã sentinta datã reprezintã "finalul unei bãtãlii juridice de peste opt luni, cu forte inegale".

Mititean considerã cã procesul trebuie sã fie un semnal cãtre toate autoritãtile publice cã "eranerespectãrii legii nu va þine la infinit" si cã "se poate întâmplaminunea ca abuzul sã fie sancþionat de justitie".

0 Comments:

Post a Comment

<< Home