Sunday, July 03, 2005

Batalie Mare-continuare

Voiam sa discut putin despre "arbitrii" bataliei de saptamina aceasta, recte judecatorii Curtii Constitutionale(cine sint ei) cind am dat peste stirea de aici. Se zice in stire:

Potrivit presedintelui Curtii Constitutionale, una dintre problemele punctuale de resort este proiectul de lege, intrat in discutia Guvernului, care se refera la statutul magistratilor. "Acest proiect de statut al magistratilor vizeaza, printre altele, desfiintarea Curtii Constitutionale a Romaniei, prin faptul ca pune problema pensionarii in aceleasi conditii a judecatorilor Curtii cu cei de la judecatorii, tribunale sau Inalta Curte de Casatie si Justitie. Acest lucru este greu de inteles de catre participantii la aceasta conferinta, mai ales ca judecatorii Curtii au un mandat constitutional, stabilit de Legea fundamentala de 9 ani, mandat care nu poate fi modificat printr-o alta lege", a subliniat Ioan Vida.


Hm,daca cele de mai sus asa sint, asta miroase a antepronuntare? Un caz de autorecuzare, cumva? Sau in Romania poti fi judecator in propria ta cauza (conform celor "convenite" cu UE pentru "aderarea" in 3050)?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home