Tuesday, July 12, 2005

Decizia Curtii Constitutionale-reactii, reactii-judecatorii merg la CEDO,si in general reactioneaza

Va mai amintiti de cererea aruncata de incompatibili la cos, si de persecutia impotriva unora dintre judecatorii care au avut indrazaneala sa o faca ?

Ei bine, judecatorii merg mai departe, la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (nu discutat acum partea interesant teoretica a cazului, nici ce s-ar putea intimpla daca CEDO decide ca incompatibilii au incalcat conventia pe care ei cica o aplica).

Detalii, la BBC, aici , comunicatul, aici.

De asemenea, Asociatia Magistratilor cere sefilor de instante si Parchete sa se conformeze, din proprie initiativa, prevederilor invalidate de Curtea Constitutionala (Detalii in articolul din Cotidianul, intitulat " Bresa majora in Justitie" din care citam:

Apelul magistratilor are doua tinte.

Un mesaj este adresat clasei politice si institutiilor statului, carora magistratii le cer sa nu blocheze total reforma Justitiei, in ciuda faptului ca unele masuri au fost suprimate de Curtea Constitutionala. „Modificarile aduse legilor Justitiei, unele inlaturate, altele pastrate, reprezinta o etapa pozitiva. In fata disputelor si orgoliilor politice trebuie sa primeze nevoia de normalitate“, se arata in pozitia exprimata de AMR.

Un al doilea mesaj este adresat de magistrati propriilor
colegi, carora li se cere sa respecte din proprie initiativa acele prevederi respinse de Curtea Constitutionala. Desi incompatibilitatea dintre calitatea de membru al CSM si cea de sef de instanta sau Parchet a fost declarata neconstitutionala
, magistratii din AMR o considera totusi necesara pentru buna functionare a Justitiei. Ei cer membrilor CSM care se afla in aceasta situatie - 11 dintre cei 14 magistrati alesi in Consiliu - sa faca un gest de onoare si sa
renunte la una din cele doua functii...

)

si voi mai copii? V-am fost ca o mama, v-am fost ca niste parinti... V-am lasat sa copiati la examene, ne-am facut ca va dam sporuri la salarii, am inchis ochii la conditiili in care lucrati, si voi, nah poftim! Dati cu piciorul la realizarili poporului, la 60 de ani de nobili idiealuri...Rusine, rusine, de trei ori rusine!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home