Thursday, December 09, 2004

Asociatia Magistratilor din România sprijina demersul Agentiei de

Asta e o chestiune ce merita mentionata.
Din purul motiv ca mi se pare normal ca Asociatia Magistratilor sa nu se gindeasca doar la situatia magistratilor, ci la intreaga societate romaneasca..

Bucuresti 7 Decembrie 2004

Comunicat de Presa

Asociatia Magistratilor din România sprijina demersul Agentiei de Monitorizare a Presei "Academia Catavencu" de sustinere a jurnalistilor, reporterilor TV si Radio care se pronunta pentru apararea independentei presei scrise si audio, pentru corecta si obiectiva informare a opiniei publice.Conventia Europeana a Drepturilor Omului ratificata de România prin legea 30/1994, consacra în art. 10 dreptul si libertatea de a primi informatii ori idei "fara amestecul autoritatilor publice". În art. 30, al. 1 si 2 se statueaza ca "libertatea de exprimare ... prin mijloace de comunicare în public este inviolabila, iar cenzura de orice fel este interzisa".
Independenta justitiei si a presei sunt doua valori democratice fara de care statul de drept este doar o imitatie nereusita despre care se vorbeste în discursuri si a carui lipsa se resimte când constiintele sunt îngenuncheate.
Presedinte onor. A.M.R.
Jud. Costiniu Viorica

0 Comments:

Post a Comment

<< Home