Thursday, December 23, 2010

Ordonanta 50/2010 a fost "votata"?

Potrivit stirii de aici, vestita deja OUG 50 a fost votata in forma dorita de banci, cu eliminarea obligativitatii refinantarii din partea institutiilor de credit. Potrivit aceleiasi stiri, reactia la "cald" a "beneficiarilor" activitatii barlamentare (cei adevarati, adica bancile si institutiile de credit, cred ca sunt ok cu cele intimplate) simt cam asa:

"
Sunt profund dezamagita de atitudinea deputatilor romani in privinta adoptarii, in forma actuala, a OUG 50/2010! O lege pentru protectia consumatorilor, de o importanta covarsitoare pentru 4.5 milioane de romani care au peste 8 milioane de contracte de credit la banci, ajunge sa fie intoarsa impotriva celor pe care ar trebui sa ii protejeze!", a declarat pentru HotNews si Violeta Vasilioglu, liderul grupului de clienti nemultumiti de serviciile BCR. Vasilioglu i-a mai cerut sefului statului sa nu promulge viitoarea lege"

In fine, si avand in vedere toata brambureala discutiilor pe marginea acestei legi, precum si vrajeala anuntata aseara cu "uite" scrisoarea care ne poate paste un "infringement" (apropos, eu unul nu am gasit acea scrisoare postata nicaieri pe net, ca sa sa imi dau si eu seama despre ce este vorba in ea), eu unul astept sa treaca ceva timp si sa apara postat pe site-ul camerei toata fisa acestei ordonante, pentru a vedea avizele, etc.

Pe urma ma gandesc sa fac o discutie ceva mai lunga, eventual de drept comparat asupra a ce s-a intimplat la noi in legatura cu reglementarea respectiva. Evident ca orice masura intreprinsa de guvern, ori votul din parlament trebuia sa aiba la "baza" un asemenea studiu (unul de drept comparat, si unul sociologic si economic, pentru a vedea cum "stam" de fapt si ce vrem sa reglementam de fapt), si dupa cum merg lucrurile de regula in Romania, asemenea studii nu s-au facut.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home