Thursday, December 23, 2004

Consiliul Superior al Magistraturii (tot)

BBC are o stire aici despre cererea adresata de Asociaţia Magistraţilor din România catre Senatul Romaniei, pentru a nu valida lista cu magistraţii aleşi ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. Motive? Păi sint destule, dar cel principal invocat este acela că alegerile la nivelul instanţelor pentru desemnarea candidaţilor pentru CSM s-au desfăşurat sub presiunea şantajului compromisului şi ameninţărilor. Un al doilea ar fi acela al incompatibilitatii între funcţia de preşedinte de instanţă sau şef de de Parchet şi calitatea de garant al independenţei magistraţilor în cadrul CSM, pe care o vor avea-o unii dintre membrii acestui organism (Bine ca cineva a reusit sa vada ce nu vede nimeni in Romania-multitudinea de cazuri de incompatibilitate ale unui sistem lipsit de cea mai marunta urma de etica profesionala-nu ma refer doar la justitie aici).

Wednesday, December 22, 2004

Din ciclul ce ai cu mine mai animalule....?

Pentru ca anti-"ideile" au o ciudata viata a lor, si pentru ca prevad ca unele dintre ele vor fi reciclate si in Romania (sau deja au fost), doua comentarii dragute in Slate despre citeva idei ale regelui George si cum pot fi ele "sustinute" in conferinte de presa , aici si aici .

Geometria Fractala a Naturii...

Un interviu cu Benoit Mandelbrot aici

Armata "e cu noi"

Cum? Aflam dintr-un articol din RL, aici, in care chipuzl apevistului sprintar, subinteligent, si al naibii de bun la business pe banii statului palma barba cot apare in prim plan.

CE nu este USSC sau decizia curtii europene in cazul Microsoft

Presa internationala anunta ca Microsoft a pierdut in prima instanta cazul sau impotriva comisiei ( BBC, aici Reuters, mai pe larg, aici , inca un comentariu (faq) aici , si un alt comentariu in PC Magazine despre declaratia celor de la Microsoft ca vor respecta ordinul, aici ). In sfirsit, ce ne intereseaza pe toti, ordinul , poate fi gasit pe site-ul Curtii , aici .