Saturday, January 21, 2006

Si, despre boieri

Dupa ce vorbiram de ciocoi (figura pare-se cea mai raspindita in Romania, in momentul de fata), e timpul sa vedem si ce mai face un boier.
Evenimentul are un mininterviu aici cu Neagu Djuvara, boier roman.
Multa sanatate si vita lunga boierului nostru!

Taifunul de iarna in politichia romaneasca?

Alt scandal politic,in afara acelora cu care ne-a delectat pe larg presa din ultimele saptamini, relatat pe larg de Ziua(ai caror jurnalisti de investigatie l-au si pornit), aici.
Hm, daca acestea sint semne ca organele s-au trezit din amorteala lor postrevolutionara , parca nici nu mai conteaza care va fi rezultatl final al dosarelor(decizia finala apartine instantelor, iar pina la aceasta decizie functioneaza prezumtia de nevinovatie), pentru ca lucrul cel mai important este semnalul ca organili statului(palma barba cot al lor) considera ca nimeni nu este mai presus de lege.

Thursday, January 19, 2006

Regatul Academic , de data aceasta in facultatile de drept

Ev zilei are un articol dragut aici, despre cum se face "predarea" fara a participa la cursuri de catre un magistral profesor roman, pe nedrept infulecat de presa in aceste zile.
(Zoe Petre are si o explicatie, psihanalitica, ori "culturala", in Ziua, aici , despre cauza care a provocat indignarea presei-invidia domle, invidia, ca doar nu "statul de drept")

LA MULTI ANI

tuturor cititorilor, cu intirziere, si un an nou, fericit!