Wednesday, January 19, 2011

In Memoriam Cristian Paturca

Aseara am aflat cu tristete veste plecarii dintre noi a lui Cristian Paturca (stirea aici, aici, aici si aici).

Cred ca sunt putini oameni care sa fi devenit cu atata putere simboluri ale unui miscari atat de fascinante cum a fost Piata Universitatii.

Si nu cred ca a fost vreo alta miscare semnificativa pentru ce am fi putut fi si ce am devenit decat Piata Universitatii (sub acest nume includ si "Piata Balconului" operei timisoarene, si toate celelalate "piete" unde romanii din generatia noastra, si din alte generatii, si-au exprimat sperantele si temerile generate de despartirea de "Ceausescu"), de aceea Paturca este dublu semnificativ si simbolic.

Cei care au fost acolo inteleg de ce sunt foarte trist la aflarea acestei vesti. Dumnezeu sa il odihneasca pe Cristian Paturca!

Labels:

Monday, January 17, 2011

Cartea saptamanii

Ca tot vorbeste toata lumea despre "piete", ce "liberali" "sunt ei" si alte minuni din acestea fara sa aiba habar despre ce vorbeste de fapt, poate ca e timpul sa revedem putin ceva clasici....Si, in sensul acesta, cartea saptamanii este una aparuta acum mai mult de jumatate de secol, Great Transformation a lui Karl Polanyi .

Labels:

Si inca un blog interesant...

de drept comunitar, al colegei magistrat Beatrice Ramascanu, aici. Lectura placuta!

Labels:

Sunday, January 16, 2011

Blog de avocat...

Incep nou an anuntand un blog interesant de avocat, al lui Mitu Dobrev aici.

Si pentru ca tot am vorbit de noul an, cum nu am apucat sa urez LA MULTI ANI, cititorilor mei, o fac acum din toata inima.