Saturday, March 18, 2006

Proiecte si sesiuni despre curtile supreme si cele constitutionale

Alexander Tahk si Stephen Jessee , de la Stanford au aici un interesant proiect despre ideologia judecatorilor care compun Curtea Suprema a SUA(cam nefamiliare lucrurile despre care vorbesc ei "cercetarilor" romani, dar proiectul merita o mentiune).
In sfirsit, in Slovenia are loc in aceasta toamna o conferinta despre secretariatele generale ale curtilor constitutionale (exista si un participant din Romania) ale carei informatii generale si "papers" se gasesc aici.

André Glucksmann despre Adevar si Credinta

Democratiya reia aici in traducere engleza un foarte scurt si la obiect comentariu al lui André Glucksmann, aparut initial in This article appeared in Le Monde, despre o distinctie fundamentala pe care ar trebui sa o facem intre fapte si credinte, indiferent daca sintem sau nu "filozofi", si despre monstrii "ideologici" la care poate conduce inlaturarea acestei distinctii.

Friday, March 17, 2006

Din tara "vecina si pretena"

in continuarea threadului pe care l-am abordat aici, am gasit din Belgrad, un excelent blog care ne vorbeste despre cum a fost "primita" disparitia dictatorului la Belgrad.
Contra Epitaful din Politika, tradus in engleza pe blog, ar putea fi contra epitaful oricarui "verisor"al lui "Slobo" de pe cheiurile dimbovitei, si de aceea il reproduc si eu mai jos:

Multumim pentru toate minciunile si furaciunile, si pentru singele
miilor de oameni inocenti, pentru frica si timpuri dubioase, pentru vietile
pierdute si insecuritate, Thank pentru vise care nu s-au realizat niciodata, pentru ororile si razboaiele pe care le-ai condus in numele nostru, fara acordul nostru, pentru toate pacatele tale pe care ni le-ai transferat noua!
Ne aducem aminte tancurile si singele de pe strazile Belgradului. Ne reamintim Dubrovnik. Ne reamintim Knin si Krajina. Ne reamintim Sarajevo si Srebrenica. Ne aducem aminte bombardamentul NATO. Ne aducem aminte Kosovo. Si inca vom fi datori sa ni-l reamintim. Si sa visam la el. Ne reamintim mortii, ranitii, nefericitii si refugiatii. Ne reamintim vietile noastre ruinate.

Cetatenii Serbiei care isi aduc aminte Nada (speranta), Srecko (fericire), Zivko (viata), Sloboda (libertate), Vesela (bucurie) si Mile Curcic.


Amin, zic si eu!
In fine, bbc are citeva imagini de la inmormintare aici, si un articol aici, yahoo, o stire aici, reuters una aici, radioul olandez un comentariu aici.
Ziua publica un comentariu al profesorului George P. Fletcher ( vici si Hussein: farsa unor judecati ) in Ziua, aici , si tot ziua, un reportaj, aici.

Thursday, March 16, 2006

Si acum si Steaua, tot in sferturi

Incredibil. Ma tot uit pe site-ul uefa, care da scorul live, si ma frec la ochi. 1-0 pentru Steaua, 2-0, 3-0....si nu imi vine sa cred cosmarul analuzilor, si bucuria noastra!
Imi reamintesc noaptea de vis si de infarct de acum 20 de ani, si cum am iesit atunci in strada, cu voie de la conul Ceasca.
Bravo Steluta!
Cred ca va fi mare bucurie la Bucuresti.

Habemus "consiliores"

Nasurile simandicoase de afara (care, in majoritate, nu considera Romania o venue prea interesanta-dovada cit de putine dintre ele au deschis un birou in orasul lumina de pe cheiul dimbovitean-e drept, si datorita eforturilor romanilor de a nu-si vinde tara atita tip cit anumiti concetateni ai lor o pot obtine pe gratis) au mirosit totusi ceva "easy" parale de facut la Fondul Apropitatea, drept pentru care si-au trimis oferta de reprezentare in plic celor de la Fond, conform stirii de aici.
Printe interesatii de consiliere, conform aceleiasi stiri, se numara, Berwin Leighton Paisner LLP, Crowell Moring, Norton Rose, Clifford Chance, Eversheads LLP, Linklaters, Latern Corporation Limited, Shearman & Sterling LLP, Law Office of Joan Leopold, Freshfields Bruckhaus Deringer, Allen & Overy si Salans (observ ca doar Salans are un oficiu propriu-zis, si acela mostenit prin diligentele dlui. Moore de la Altzheimer & Gray, ceilalti neavind propriu zis un oficiu in Romania, care sa functioneze sub numele lor. Dar cum poate ma insel, va las pe voi sa ma corectati asupra acestui punct)

Rapid Bucuresti in sferturi

Dupa o "dubla" de vis, "Giulestina" continua traseul sau de exceptie in cupa UEFA.
Felicitari lui Lucescu si tuturor baietilor pentru aceasta mare victorie!
Sa speram ca deseara vom avea si Steaua, alaturi de Rapid, in semifinalele acestei competitii!

Wednesday, March 15, 2006

"Armata" era cu ei

Tribunalul Criminal pentru fosta Yugoslavie publica pe site-ul sau un sumar al deciziei de condamnare a doi comandanti bosnieci,Enver Hadzihasanovic si Amir Kubura, pentru evenimente petrecute in timpul razboiului din Bih. Meria o lectura, este material "istoric" ca sa spun asa.

Monday, March 13, 2006

Europa in urma Asiei la educatie?

Bbc discuta aici un raport OECD care pare sa ajunga la aceasta concluzie.
Vorba lui Lani Guinier (aici sau aici), in sistemul nostru de invatamint(ma rog, al americanilor care l-au copiat de la "evropeni"), "educatia este un cadou facut de saraci bogatilor".

Sunday, March 12, 2006

Ce nu stie rinocerul "Mitica", "barlamentar" roman

Ca e "o nebunie sa te joci cu viitorul tarii", desigur! Sub titlul acesta Cotidianul publica un interviu cu Franco Frattini, care merita o lectura.